İrlanda'da Üniversite Eğitimi ve Fiyatları

 İrlanda Üniversiteleri dünya başarı sıralamasında dikkat çeken bir üstünlüğe sahiptir. İrlanda üniversite eğitim standartlarının yüksek olması ve İrlanda üniversite fiyatlarının uygunluğu nedeniyle, yurtdışı üniversite eğitiminde uluslar arası öğrenciler tarafından en çok tercih edilen ülkelerin başında İrlanda gelir. İrlanda dil okulları ise son yıllarda sunduğu indirimler ve kaliteli dil eğitimi sebebi ile en popüler seçenekler arasında yer alır.

►İrlanda yüksek lisans programları ile ilgileniyorsanız lütfen bu sayfayı ziyaret ediniz.

İrlanda Üniversiteleri arasında en iyi 3 üniversite ise şunlardır:

İrlanda üniversite (lisans) eğitimi nasıldır? Giriş koşulları nelerdir?

Lise mezunu öğrencilerin İrlanda’da üniversite eğitimine başlayabilmeleri için 1 yıl süreli Foundation adı verilen üniversite hazırlık eğitimine katılmaları zorunludur. Alternatif olarak Türkiye’de herhangi bir lisans programının birinci sınıfını başarıyla tamamlamış olan öğrenciler, İrlanda’daki üniversitelere başvuru hakkı kazanırlar ve tekrar birinci sınıftan başlarlar. Üniversite lisans programları İrlanda’da genellikle 3 yıl sürer.

İrlanda Üniversite Fiyatları nedir?

İrlanda üniversitelerinde ortalama eğitim ücretleri yıllık 12.000-15.000 EUR arası değişir. İrlanda’da üniversitelerin fiyatları, Türkiye’de bulunan özel üniversitelerin ücretlerine benzerdir. 

İrlanda üniversite hazırlık ( Foundation ) programları nelerdir?

Lisans eğitiminizi almak istediğiniz alana özel katılabileceğiniz farklı Foundation programları bulunmaktadır. Dublin International Foundation College (DIFC)

en uygun maliyetli ve kaliteli, Foundation program seçeneklerini sunar. DIFC’de Foundation programını başarıyla tamamlayan öğrenciler İngiltere ve İrlanda’da bulunan üniversitelere giriş hakkı kazanır.

DIFC ‘de sunulan Foundation Program Seçenekeleri Nelerdir?

  • İşletme
  • Hukuk
  • Mühendislik
  • Tıp Fakültesi
  • Fen Bilimleri

DIFC Foundation programı ücretleri nedir?

DIFC İrlanda’da İşletme, Hukuk, Mühendislik, Science üniversite hazırlık program ücretleri 12,600 Euro’dur.

Tıp Fakültesi hazırlık programı ücreti ise 14,800 Euro’dur.

İrlanda’da Tıp Fakültesine Giriş Nasıldır?
DIFC Medicine Foundation programını başarıyla tamamlayan öğrenciler İrlanda, İngiltere ve diğer Avrupa ülkelerinde bulunan tıp fakültelerine giriş yapma hakkını kazanırlar. DIFC Tıp fakültesi hazırlık programını biteren öğrencilerin okumaya hak kazandığı üniversiteler arasında, University College Cork (İrlanda), RCSI Dublin (İrlanda), St George’s University of London (İngiltere), University of Central Lancashire (İngiltere) , Charles University ( Çek Cumhuriyeti) , Debrecen University ( Maceristan) yer alır.

DIFC Foundation programı kabul şartları nedir?

Lise’den iyi bir not ortalaması ile mezun olmanız ve orta seviyede İngilizce bilmeniz gerekir. İngilizce dil seviyenizi TOEFL, IELTS veya PTE sınavlarından birine girerek kanıtlamanız istenir. İngilizce seviyesi yeteri olmayan öğencilere DIFC’de İngilizce hazırlık eğitimi verilmektedir.

İrlanda’da çalışma izni var mıdır?

Ayrıca İrlanda’da eğitim alan öğrencilerin yarı zamanlı çalışma izinleri de bulunmaktadır. Böylece öğrenciler okurken çalışarak , yaşam masraflarını karşılayabilirler.

İrlanda ‘da vizesi ne kadar sürer?

İrlanda’da Üniversite eğitimi almak isteyen öğrencilerin mümkün olan en kısa sürede vize başvuru işlemlerini başlatmaları gerekmektedir. Ortalama vize alım süresi 12 haftadır.

İrlanda Üniversiteleri ile İlgileniyorum, Ne Yapmalıyım? 

İrlanda Üniversiteleri ile ilgileniyor ve başvuru yapmak istiyorsanız, bizimle birkaç farklı yöntemle irtibata geçebilirsiniz:

►Online bilgi istek formunu doldurarak

►Telefonda danışmanlarımız ile görüşerek 0 212 231 2543

►Yüz yüze görüşme için Nişantaşı ofisimizi ziyarete gelerek

»İrlanda Üniversiteleri

»İrlanda Yüksek Lisans

»İrlanda Dil Okulu

»İrlanda Dil Okulu İndirimleri  

»İngiltere'de Üniversite Eğitimi

»Yurtdışı Üniversite Eğitimi

»Yurtdışı Dil Okulları

»IELTS Hazırlık 

 

Bilgi iste

Detaylı bilgi almak için formu doldurunuz


Online Deneme Dersine Katılın- Ücretsiz

Ücretsiz Online Deneme dersine katılmak için formu doldurunuz


Randevu Al

Birebir görüşme için randevu alınız.


İlgili Gönderiler