İngiltere'de Üniversiteye Nasıl Başvurabilirim?

UCAS Sistemi İngiltere Üniversiteleri'ne Başvuru
İngiltere'de UCAS adı verilen merkezi bir sistem mevcuttur, bu sistem ile İngiltere Üniversiteleri'ne başvuru yapabilirsiniz. Studybritish resmi UCAS başvuru merkezidir. UCAS başvurularınız için Studybritish danışmanları ile iletişime geçebilirsiniz. UCAS sistemi ile öğrenciler en fazla 5 üniversiteye kadar başvurularını, online olarak yapabilmektedir. UCAS bünyesinde bulunan bütün enstitüler ve kurslar İngiliz Hükümeti tarafından kabul görmüş ve onaylanmıştır.

İngiltere Üniversite Başvurusu, UCAS sistemi ile:


- Bir kerede en fazla 5 farklı üniversiteye başvuru yapabilirsiniz
- Geniş yelpazeye sahip  kurs ve enstitüler arasında seçim yapabilirsiniz
- Sadece UCAS aracılığıyla lisans programlarına başvuru yapabilirsiniz
- Başvuru sürecinizi güncel olarak takip edebilirsiniz

UCAS aracılığıyla başvuruda bulunan bütün yabancı öğrencilere, UCAS prosedürleri ve kuralları uygulanmaktadır.

Online UCAS Başvuru Sistemi
Apply seçeneği ile UCAS üzerinden başvuru yapabilirsiniz. Bu sistem aracılığı ile bir üniversite ve bölüm seçerek online başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz. Bu sistemin size sağladığı faydalar:


• Otomatik kontrol sistemi sayesinde tüm başvuru süreciniz doğru olarak tamamlanır, yanlış doğum tarihi girme, hatalı kurs kodu yazma gibi sık sık karşılaşılan genel hatalardan kurtulursunuz
• Herhangi bir adımda, istediğiniz zaman düzeltme veya değişiklik yapabilirsiniz
• “View all details”, yani “ tüm detayları görün” seçeneği ile UCAS aracılığı ile başvurduğunuz üniversite/college’lerin  başvurunuzu nasıl alacağını görebilirsiniz
• Tüm süreci online olarak takip edebilir, güncel adres bilgilerinizi değiştirebilir ve size gelen okul kabullerini değerlendirdikten sonra kabul veya reddedebilirsiniz.
• UCAS sistemi İngiliz Üniversitelerine başvurmanın tek yoludur ve internete erişimi olan her öğrenci tarafından yapılabilir. 
Daha fazla bilgiye buradan (UCAS Apply) ulaşabilirsiniz.

UCAS Başvuru Hazırlama Süreci
UCAS ile en fazla beş adet üniversiteye başvurabilirsiniz (Bir üniversite için seçebileceğiniz iki adet farklı lisans programı iki farklı başvuru olarak değerlendirilir). Eğer tıp, veterinerlik, diş hekimliği gibi bölümlere başvuru yapıyorsanız sadece 4 adet hakkınız bulunmaktadır (Bir adet farklı alanda başvuru hakkı ayrıca verilmektedir). Tek bir programa başvuru için £11 GBP başvuru ücreti bulunmaktadır, iki veya daha fazla üniversite/program başvurusu yapanların toplam £21 GBP ücret ödemesi gerekmektedir. Güncel başvuru ücretlerine buradan ulaşabilirsiniz.  Tüm üniversite seçeneklerinizi aynı günde yapıp bitirmek zorunluluğu yoktur. Başka seçenekler veya farklı üniversiteler daha sonra da eklenebilir (Şayet 5 adet hakkınızın tamamını kullanmadıysanız).

UCAS başvuru tarihleri:
UCAS üzerinden üç farklı son başvuru tarihi bulunmaktadır:
• Ekim
• Ocak
• Mart
Başvuru tarihleri hakkında detaylı bilgiye "önemli tarihler" kısmından erişilebilir. Avrupa Ekonomik Birliği haricinde kalan bir ülkeden (EEA) başvuru yapıyorsanız, Eylül ve 30 Haziran tarihleri arasında dilediğiniz zaman bu sisteme bağlanıp başvurularınızı gerçekleştirebilirsiniz. Eğer Oxford veya Cambridge Üniversiteleri'nden birine veya tıp, veterinerlik, diş hekimliği gibi bir alana başvuru yapıyorsanız o vakit son başvuru tarihiniz 15 Ekim olacaktır. Diğer bölümler için son başvuru tarihlerine “course details” sayfasından ulaşabilirsiniz.

Her ne kadar bazı üniversiteler size program başlangıç tarihine kadar başvuru hakkı verse de yine de güvence altında olmanız için erken başvuru yapmanızı tavsiye ederiz. Özellikle popüler programlar için erken başvuru büyük önem taşır.Program seçeneklerine “course finder” bölümünden ulaşabilirsiniz.

Hatalardan kaçının:
Başvuru formunuza isminizi yazmayı unutmayın. Ayrıca genel olarak öğrenciler başvuru formlarını imzalamayı da unutmaktadır. Tam olarak doldurulmamış formlar üniversitelerin karar verme süreçlerini uzatmaktadır.

Önemli noktalar:
Sizin için önemli olan konuları önceden planlayın. Bir üniversiteye ve programa karar vermek uzun bir araştırma süreci ister. Sonuç olarak hepimizin amacı mezuniyet sonrası okuduğumuz alanda en iyi işe sahip olmaktır, bu sebepten ötürü başvuracağınız üniversitelerden önceki dönemlerde mezun olmuş kişilerin şu anda ne iş yaptıklarını araştırın. Başvurduğunuz bölümün kariyer olanakları, sektörle bağlantıları ve ileriye dönük araştırma olanakları olup olmadığını inceleyin. Unutmayın, üniversiteler için yapılan başarı sıralamaları, her şeyin cevabı değildir. Programın içeriği, maliyeti, kabul kriterleri de bir o kadar önem taşır. Asla başkalarının etkisi altında kalarak istemediğiniz bir bölüme başvuruda bulunmayın. 

»İngiltere Üniversiteleri

»IELTS Hazırlık Programı

»Foundation ve A Level : Üniversite Hazırlık Programları 

»İngiltere Yüksek Lisans

Bilgi iste

Detaylı bilgi almak için formu doldurunuz


Online Deneme Dersine Katılın- Ücretsiz

Ücretsiz Online Deneme dersine katılmak için formu doldurunuz


Randevu Al

Birebir görüşme için randevu alınız.