İngiltere Üniversiteleri, İngiltere Üniversite Eğitimi ve Fiyatları

İngiltere Üniversiteleri uluslararası öğrencilerin, kaliteli eğitimde tercih ettiği en önemli ülkedir. İngiltere Üniversite eğitimi özellikle ülkemize yakın mesafede olması sebebiyle birçok aile tarafından tercih edilir. İngiltere'de üniversite okumak, İngiltere'deki en iyi üniversitelere başvuru süreci, UCAS başvuruları,İngiltere üniversiteleri ve bölümleri ,İngiltere'de üniversite fiyatları hakkında detaylı bilgilere bu yazımızda ulaşabilirsiniz. Ayrıca  İngiltere'de Üniversite okumak için gerekenler ve İngiltere Üniversiteleri hazırlık eğitimi, lise mezuniyeti sonrasında tercih edebileceğiniz Foundation ve A level programları seçeneklerini inceleyebilirsiniz. İngiltere konusunda uzmanda olan yurtdışı eğitim danışmanları ile İngiltere'nin en iyi üniversitelerine hızlı ve güvenli başvuru yapabilirsiniz.

►Yurtdışı üniversite ve İngiltere Üniversite eğitimi başvuruları için ücrtesiz ve profesyonel danışmanlık hizmetimizden faydalanmak ister misiniz? Detaylı bilgi için danışmanlarımız ile Zoom üzerinden veya yüz yüze görüşme yapabilirsiniz. İngiltere Üniversite başvuruları için hemen randevu alın. 0 212 231 2543

İngiltere Üniversite Eğitimi ve İngiltere'de Üniversite Okumak 

İngiltere üniversiteleri ve İngiltere üniversite eğitimi  Amerika ile kıyaslandığında çok daha uygun maliyetlidir ve İngiltere'de lisans eğitimi 3 yıl sürer. Türkiye'de lise son sınıfta okuyan öğrenciler veya lise mezunu öğrenciler İngiltere'de üniversite eğitimi için başvuruda bulunabilirler. Özellikle lisede IB  programına dahil olan, normal lise diplomasına ek olarak IB diplomasına sahip olan öğrenciler, not ortalamalarına göre İngiltere'de istedikleri lisans programına birinci sınıftan başlar ve not ortalamlarına göre diledikleri İngiliz Üniversite'lerine başvuru yapabilirler. Normal lise mezunu olan öğrenciler için ise, İngiltere’de üniversite eğitimine adapte olabilmeleri için Foundation adı verilen1 yıl süreli Üniversite hazırlık eğitimleri mevcuttur. A Level programları ise programları ise 2 yıl sürer ve özellikle İngiltere'de Tıp eğitimi almak isteyen veya Oxford Üniversitesi, Cambridge Üniversitesi, UCL , LSE gibi top okullara yerleşmek isteyen öğrenciler için tavsiye edilir. Foundation ve A Level program detayları için bu linkte bulunan yazımızı inceleyiniz. İngiltere'de Tıp Fakültesi, Dişçilik, Sağlık Bilimleri,Hukuk Fakültesi, Mühendislik ve Mimarlık gibi bölümlerde okumak isteyen öğrenciler için bir yıl süreli Foundation (yani Üniversite Hazırlık eğitimleri) programları da mevcuttur. 

İngiltere Üniversite eğitimine başlayabilmek için öğrencilerin ingilizce dil yeterlilik sınavı IELTS, TOEFL, Pearson Akademik sınavlarından birine katılması gerekir. Üniversitelerin birinci sınıfından başlamak için IELTS sınavından 6,0-6,5 bandında, Foundation veya A Level programlarına başlayabilmek için IELTS 5,0-5,5 (B1-B2 seviyesinde) ingilizce bilgisine sahip olmanız gerekmektedir. İngilizce dil yeterliliği konusunda eksiklik yaşayan öğrenciler için Foundation programları öncesinde, İngilizce dil hazırlık eğitimine katılmaları gerekir. Türkiye'de IELTS özel ders eğitimi , IELTS kursu (online veya yüz yüze eğitim) veya TOEFL özel derslerine katılmak isteyen öğrenciler bu linki ziyaret edebilirler.

İngiltere'de Üniversite Lisans Eğitimi için Doğru Seçim Nasıl Yapılır?

Öncelikle size uygun üniversite, program ve şehrin belirlenmesi gerekir. Bunun için Studybritish’in uzman ekibinden ücretsiz danışmanlık talep edebilirsiniz. Size en uygun üniversitenin belirlenebilmesi için akademik geçmişiniz incelenir ve uzman İngiliz danışmanlarımız eşliğinde kariyer planlaması yapılır. Talepleriniz doğrultusunda İngiltere’de size uygun 5 farklı üniversite belirlenir ve UCAS üzerinden başvurularınız yapılır. Tüm başvuru süreciniz uzman danışmanlarımız aracılığı ile eksiksiz ve süratli bir şekilde tamamlanır.

İngiltere Üniversitelerine Ne Zaman Başvurmalıyım?

İngiliz üniversitelerine UCAS merkezi başvuru sistemi üzerinden başvuru yapılması gerektiği için, önceden belirlenmiş son başvuru tarihini takip etmek gerekmektedir. Genellikle öğrencilerin Eylül ve Ekim ayında UCAS üzerinden başvuru yapmaları tavsiye edilir.

Lise son sınıfta okuyan öğrenciler İngiltere Üniversite başvuru işlemlerini Eylül, Ekim ve Kasım aylarında yapmalıdır. Özellikle iyi üniversitelere yerleşmek isteyen kişiler için erken başvuru büyük önem taşır.

İngiltere Üniversite Başvurusu ve Gerekli Evraklar Nelerdir?

Öncelikle akademik geçmişinizi gösteren evraklara ihtiyacınız olacaktır. Transkript ve diploma bunların başında gelir. Henüz lise son sınıf öğrencisiyseniz sadece lsie not dökümünüz yeyerli olacaktır, mezuniyetinizden sonra lise diplomanızı sunabilirsiniz.  Bunun dışında "statement of purpose" ve "intention letter" adı verilen niyet mektubuna ihtiyaç duyarsınız. Niyet mektubu not ortlamanız kadar büyük önem taşıyacağı için kurllara uygun ve iyi yazılmış bir mektup ile başvuru yapmanız tavsiye edilir. Sizin hakkınızda başvuracağınız üniversitelere bilgi verebilecek iki öğretmenden referans istenir. IELTS veya TOEFL gibi uluslararası geçerliliği olan sınavlardan birinden sonuç belgesi de istenmektedir. IELTS sınavında istenilen ortalama skor "6,0", TOEFL sınavından istenen ortalama skor ise İngiltere genelinde "80" TOEFL IBT'dir. Son olarak özgeçmişiniz ve pasaportunuzla birlikte başvuru evraklarınızı kolayca tamamlayabilirsiniz.  Amerika veya Kanad'da üniversiteye başvuracak öğrencilerde ise bu belgelere ek olarak -özellikle iyi okullara başvurmak için- SAT I ve SAT II sınavlarına girmeniz istenir. SAT sınavları ile uğraşmak istemeyenler için İngiltere’de Üniversite eğitimi  daha kolay ve caziptir.

İngiltere Üniversite Kabul Şartları Nelerdir? 

İngiltere'de üniversitelerin kabul şartları, başvuracağınız üniversitenin başarı sıralamasına göre değişir. En iyi İngiltere Üniversiteleri ve İngiltere'de Üniversite fiyatları başvuracağınız İngiltere üniversiteleri başarısına göre yükselir. Oxford, Cambridge, UCL, LSE, Imperial, King's College London gibi Üniversitelere başvuru yapmak için gereken şartlar diğer İngiltere Üniversiteleri'ne göre daha zorlayıcıdır. Türkiye'de IB diploması veren bir liseden mezun olmanız ve not ortlamanızın yüksek olması kabul alma olasalığınızı yükseltir. Bunlar haricinde iyi bir dil skoru, kuvvetli referanslar, okul dışı yapılan gönüllü aktiviteler ve stajlarda kabulünüzde önem taşır. Şayet Türkiye'de normal lise diplomasına sahip olarak mezun olacaksanız yukarıda belirttiğimiz üniversitelere girmek için Foundation veya A Level programlarına katılıp, bu programlardan iyi bir not ortalaması ile mezun olmanız gerekir. 

Genel olarak İngiltere üniveriste kabul şartları için aranan azami şartlar şunlardır: 

  • Lise mezuniyeti
  • İyi not ortlaması 
  • İngilizce dil yeterlilik belgesi ( IELTS, TOEFL, PTE vb) 
  • Niyet mektubu
  • Referanslar
  • Öz geçmiş
  • Pasaport

İngiltere Üniversiteleri'nde şartlı kabul sistemi (Conditional Admission)

Şayet henüz bir IELTS skoruna sahip değilseniz paniklemenize gerek yok. Lise not dökümünüz, referanslarınız, niyet mektubunuz ve pasaport kopyanız ile İngiltere üniversitelerine şartlı kabul için başvuru yapabilirsiniz. Üniversiteler bu başvurunuzu değerlendirip, sizi akademik açıdan uygun gördükleri takdirde, şartlı kabul adını verdikleri "conditional admission" kağıdını yollayacaklardır. Bu sayede üniversitede yerinizi garanti edebilir ve size tanınan süre içerisinde istenilen IELTS  skorunu alabilirsiniz. Özellikle yüksek talep gören üniversiteler ve bölümlerde IELTS skorunu beklemeden şartlı kabul sisteminden faydalanarak en kısa zamanda başvuru yapmanız gerekir.

İngiltere Üniversite Bursları Var mı? Nasıl burs başvurusu yapabilirim? 

İngiltere'de üniversitelerin sunduğu kısmi burs olanakları mevcuttur. £1,000 - £7,000 GBP arasında değişen kısmi burslara başvuruyu Studybritish danışmanları Üniversite başvurularınızı yaparken aynı anda kısmi burs başvurularınızıda yapar. Bazı üniversitelerin kısmi bursları otomatik olarak kabul aldığınızda verilir, bazı üniversiteler için ayrıca bu burslara başvuru yapılması gerekir. İngiltere Üniversiteleri arasında kısmi burs imkanı sunan üniversiteleri aşağıda inceleyebilirsiniz. 

Kısmi Burs Veren İngiltere Üniversiteleri - Lisans Programları 2021

Üniversite Burs Miktarı
Nottingham Üniversitesi, University of Nottingham  £2,000 - £7,000 GBP arası
Anglia Ruskin Üniversitesi Cambridge £1,000 - £3,000 GBP arası
UCL , University College London £5,000 GBP ( merit scholarship)
Sheffield Üniversitesi, University of Sheffield £2,000–£2,500 GBP arası 
Brighton Üniversitesi, University of Brighton £ 1,000–£2,500 GBP arası
Warwick Üniversitesi, University of Warwick Albukhary Undergrad Scholarship, £20,000 GBP'ye kadar
Durham Üniversitesi, Durham University £ 2,000 GBP International Excellence Scholarship (merit)
Aberdeen Üniversitesi, University of Aberdeen  £5,000 GBP ( merit scholarship)

İngiltere Üniversite Ücretleri ve İngiltere Üniversite Fiyatları Nedir?

İngiltere Üniversite ücretleri, İngiltere lisans eğitim ücretleri yıllık ortalama  £13,000- £15,000 GBP arasında değişir. Bu başvuracağınız  bölüm ve üniversite ile alakalı olarak değişiklik gösterir. İngiltere'de konakalama ise seçtiğiniz şehre göre deişir, Londra içinde 9000 GBP ve Londra dışında 6500 GBP 'dir.

İngiltere Üniversite Başarı Sıralamasına Nereden Bakabilirim?

Günümüzde bir çok kurum kendine özgü sıralama listeleri yaparak bir çok farklı üniversiteyi farklı konumlarda gösterebilir. Fakat dünya genelinde en saygın ve güvenilir başarı sıralaması listelerini (ranking list) The Guardian, The Times ve The Financial Times gibi gazeteler sunmaktadır  Buradaki listeleri kendinize baz almanızı tavsiye ederiz. Ayrıca lisans eğitimi yapmak istediğiniz alana özel sıralamalar mevcut olduğu için, alanınıza özel başarı listelerine bakmanızı da öneririz. İngiltere'nin en iyi üniversitelerini buradan inceleyin.

İngiltere Üniversite başvuruları için nasıl yardımcı oluyoruz? Danışmanlık hizmetimize neler dahil? 

İngiltere üniversite eğitimi ve lisans programlarına başvuru danışmanlığı kapsamında size en doğru ve güncel bilgileri sunuyoruz. Akademik durumunuzu değerlendirdikten sonra hedeflerinizi göre başvurlabileceğiniz en iyi İngiliz Üniversiteleri ve bölümleri konusunda size detaylı liste veriyoruz. UCAS başvurularınızı veya İngiltere üniversite hazırlık ( Foundation veya A Level başvurularını) yapıyor, varsa yararlanabileceğiniz bir burs imkanı burs başvurusunda bulunuyor, evraklarınızı kontrol ediyor, niyet mektubu yazımında size yol gösteriyor ve üniversitelerden sonuçlarınız gelene kadar tüm süreci takip ediyoruz. Ayrıca İngiltere öğrenci vizesi başvuru işlemleri ( TIER-4 vizesi), konaklama gibi ihtiyacınız olabilecek diğer önemli konuları organize ediyor.

İngiltere Üniversite Eğitimine Başvuru Yapmak İstiyorum, Ne Yapmalıyım? 

İngiltere’de lisans eğitimi yapmak istiyorsanız, size uygun üniversitelerin belirlenmesi ve tüm sürecinizin profesyonel danışmanlar eşliğinde yürütülmesi için Studybritish ile birkaç farklı yöntem ile irtibata geçebilirsiniz.  

►Aşağıda bulunan bilgi istek formunu doldurarak

►Danışmanlarımız ile telefonda veya Zoom üzerinden görüşme yaparak. 0 212 231 2543

►Randevu aldıktan sonra Nişantaşı ofisimizi ziyarete gelerek.

 

Dikkatinizi çekebilecek diğer yazıları inceleyin: 

 İngiliz Üniversitelerine Hazırlık Programları: Foundation 

→ İngiltete'de A Level programları

 İngiltere Üniversiteleri ve Bölümlerini inceleyin

İngiltere'nin En İyi Üniversiteleri Sıralaması  

»İngiltere yüksek lisans programlarına göz atmak için tıklayın! 

 İngiltere Dil Okulları'nı inceleyin

  IELTS Sınavı Hazırlık Dersleri 

 İrlanda Üniversiteleri ve Başvuruları

 Hollanda Üniversiteleri ve Başvuruları

 Kanada Üniversiteleri ve Başvuruları

 İrlanda Dil Okulları

 İngiltere Yaz Okulları

Bilgi iste

Detaylı bilgi almak için formu doldurunuz


Online Deneme Dersine Katılın- Ücretsiz

Ücretsiz Online Deneme dersine katılmak için formu doldurunuz


Randevu Al

Birebir görüşme için randevu alınız.